Шефлера

Шефлера є рослиною з сімейства аралієвих, що прийшло до нас з тропічних широт. У наш час шефлера є відмінним варіантом для вирощування вдома, оскільки на відміну від своїх одноплемінників, які у природному середовищі досягають великих розмірів, кімнатні її сорти виростають до 120 сантиметрів в довжину і мають листя незвичайної, характерної тільки цій квітці, форми.

Зелене з жовтуватими розводами листя шефлери розділене на невеликі частки, яких може бути до семи штук. Разом вони розташовані на зразок парасольки на довгому пружному черешку.

Що б вам не говорили, шефлера є придатною для домашнього розведення, вона не особливо примхлива і її можна тримати як вдома, так і в офісі.

Вибирати місце існування для цієї рослини потрібно світле, але без доступу прямих променів сонця. У зимовий період шефлера не любить дуже низьких температур - ідеальними для неї будуть 15-16оС.

Пересаджувати рослину потрібно один раз в два роки. Слідкуйте, щоб рослина не пересихала. Шефлера також любить обприскування - так ви будете підтримувати нормальний для квітки рівень вологості і допоможете їй очистити листя від пилу.

Кращим індикатором життєдіяльності шефлери буде зовнішній вигляд її листя, тому спостерігайте за своєю улюбленицею. Якщо листя поступово почало втрачати характерний колір, перенесіть рослину на світлішу ділянку - їй не вистачає світла. Якщо листя зблякло і стало жовтим - шефлеру потрібно підгодувати. Якщо листя стало млявими, жовтого кольору і обсипається - перевірте, можливо, ви заливаєте вашу шефлера. Щоб уникнути цього, її потрібно поливати тільки тоді, коли верхній шар грунту трохи підсохне.